Improved Day-to-Day Living

This project shows how targeting key areas can vastly improve day-to-day living.

The owners needed a roomier kitchen with a better layout, more light and a connection to the dining room. They also sought a main bathroom that offered light and privacy, a double vanity, a shower in place of the soaker tub, and room for their laundry. And they wanted to significantly spruce up their outdoor spaces.

Lagois redesigned the kitchen, removing a load-bearing wall in the process, bringing better flow and function and a space where the couple could easily work together. The bathroom was cleverly arranged with a transom window above the vanity to maintain natural light while ensuring privacy and the tub replaced with a walk-in, door-less shower.

Outside, the dilapidated front porch was replaced with a two-storey cedar porch and balcony that incorporated the existing brick pillars, while the backyard got a new two-tier deck with custom pergola.

 

 

Comments for this post are closed.